3 Jan 2022Gids Duurzame Gebouwen Leefmilieu Brussel : Hoe het comfort verzekeren in de zomer
Beperking van de warmtewinst en koelingstrategieën, Julie Renaux
Beperking van de warmtewinst en koelingstrategieën, Julie Renaux
Hoe hittegolfbestendigheid opbouwen: onderzoek naar Europese Steden
La Belgique n’échappe pas au changement climatique, nos étés sont de plus en plus chauds. Alors que les pays voisins se mobilisent pour mettre en place une réglementation visant à prévenir la surchauffe dans les bâtiments, notre réaction est plutôt tiède. VEROZO, l’Union des producteurs de protections solaires, veut sensibiliser les constructeurs et appelle le gouvernement à prendre des mesures.
La communication de presse, à lire
België ontsnapt niet aan het veranderende klimaat, onze zomers worden steeds warmer. Terwijl onze buurlanden volop werk maken van regelgeving om oververhitting in gebouwen tegen te gaan, wordt er bij ons lauw gereageerd. VEROZO, de koepelfederatie van zonweringproducenten, wil bouwers bewust maken en roept de overheid op tot actie.
Officieel spreekt men van oververhitting als de temperatuur in je woning 25 °C of meer bedraagt, zeker als dit regelmatig en meerdere dagen op een rij gebeurt. Maar iedere persoon is anders, dus voor sommigen kan 22 °C of 23°C al genoeg zijn om het oncomfortabel warm te hebben. Met de zomer in het vooruitzicht lees hierbij enkele tips: KAMPC C
Hoe zorg je dat je huis koel blijft bij zomerse temperaturen ? Je moet je gedragen als inwoners van mediterrane landen.
25 graden binnen ervaar je nu eenmaal anders als het buiten 35 graden is dan als het buiten rond het vriespunt is. Daarom is het goed dichthouden van je huis eigenlijk voldoende. Het is gezond en comfortabel als het binnen koeler is dan buiten, dat werkt al met een paar graden. Met goede zonwering kan het lukken je huiis een flinkaantal graden onder de buitentemperatuur te houden.