Soorten | Verozo

U bent hier

Soorten

Horizontale lamellen Verticale  textiel lamellen Verticale kunststoflamellen RolgordijnenVouwgordijnen Paneelgordijnen Plisségordijnen Honingraatplissé

Horizontale lamellen (jaloezieën)

Aluminium lamellen bestaan in verschillende breedtes en zeer gevarieerde kleuren. Er bestaan lamellen die geperforeerd zijn of die andere oppervlakte bewerkingen ondergaan hebben. Houten lamellen bestaan eveneens in verschillende breedtes. Het aantal kleuren en houtsoorten is heel groot. Naast de zonwerende eigenschappen zijn houten jaloezieën heel decoratief, mooi en trendy

Verticale textiel lamellen (jaloezieên)

Er zijn textiel-, kunststof en aluminium lamellen . Textiellamellen zijn beschikbaar in screen, glasvezel, trevira CS, polyester en soepele kunststof. Bepaalde stoffen zijn brandvertragend. De lamelgewichten onderaan uit gegalvaniseerd metaal of kunststof laten de lamellen mooi recht hangen. De transparantiegraden van de stoffen gaan van heel transparant tot verduisterend. De hoeveelheid daglicht die binnenkomt wordt hierdoor bepaald. Gealuminiseerde of reflecterende coatings zijn mogelijk waardoor de warmte met 50% kan geweerd worden. De openingsfactor heeft een invloed op de privacy maar is ook van groot belang voor het beheersen van verblinding bij beeldschermen.

Verticale kunststoflamellen (jaloezieên)

Alle kwalitatieve kunststof lamellen zijn brandvertragend, antistatisch, heel eenvoudig te reinigen en 100% recycleerbaar. De lamellen hangen mooi door zonder ondergewichten. De lamellen kunnen van volledig verduisterend tot heel transparant zijn met een invloed op de hoeveelheid binnentredend daglicht. Een grote variëteit qua perforaties bepaalt de openingsfactor die men kiest in functie van privacy, contact met buiten en verblinding bij gebruik van beeldschermen. Decoratieve perforaties en ook antibacteriële uitvoeringen zijn beschikbaar.

Er bestaan ook aluminiumlamellen die onderaan verbonden worden met een aluminium ketting. Er zijn volle en geperforeerde lamellen.

Rolgordijnen-

Doorzichtige rolgordijnen zijn heel dunne stoffen waardoor je overdag naar buiten kan kijken en ’ s avonds met verlichting naar binnen kan zien. Zij vervangen het klassieke voile gordijn. Transparante doeken laten licht door, maar verzekeren de privacy. Dim- out doeken zijn transparante doeken met een hoge reflectiewaarde door hun witte of speciale coating waardoor ze ideaal zijn voor kantoren of ruimtes met beeldschermen. Verduisterende doeken zijn gecoat en hierdoor ideaal voor projectieruimtes of in slaapkamers. In het dubbel rolgordijn worden banen in doorzichtige en niet-doorzichtige stoffen afgewisseld, wat een afwisseling mogelijk tussen doorkijk en privacy.

Vouwgordijnen

Doorzichtige stoffen zijn een alternatief voor voile gordijnen en laten veel licht door, er is privacy maar ’s avonds kan men naar binnen zien. Gewone transparante stoffen laten nog steeds voldoende licht binnen en geven ook ’s avond privacy. Verduisterende stoffen of transparante stoffen met een verduisterende voering zijn ideaal als overgordijnen. Zonwerende voeringen kunnen de warmte van de zon weerkaatsen. De vouwgordijnen kan men naar wens optrekken om zo de lichtinval en de sfeer te bepalen.

Paneelgordijnen

Panelen kunnen als raamdecoratie of als tussenwand gebruikt worden. Panelen in kunststof zijn steeds 30 cm breed en zijn wit of lichtdoorlatend. Panelen garanderen privacy, zijn brandvertragend, zeer makkelijk te onderhouden en worden manueel bediend. De kunststofpanelen worden in de aluminium profielen geschoven om ze te bevestigen. Panelen in stof gaan tot 1m breed afhankelijk van de breedte van het raam; in de stoffen is er keuze tussen polyester, trevira cs tot screens. Polyesterdoeken en trevira doeken zijn lichtdoorlatend maar garanderen privacy en de screens hebben verschillende openingsfactoren om contact met buiten te garanderen. De stof is bovenaan met een velcro voorzien om zo aan het aluminium profiel te bevestigen.

Plisségordijnen

Doorzichtige stoffen geven een doorkijk zoals voile gordijnen. Transparante stoffen laten licht door maar garanderen privacy in neergelaten toestand. Er zijn ook stoffen met speciale coatings die een hoge zonwerende factor hebben. Bij verduisterende stoffen wordt een verduisterende coating op de achterzijde van de stof geplaatst. De reflectie van verduisterende stoffen kan tot 80% zijn.

Honingraatplissé

Bij de honingraatplissé zijn de koordjes in de gordijnen onzichtbaar waardoor volledige verduistering mogelijk is. Het thermisch comfort is bij de honingraatplissé veel groter daar er zich stilstaande lucht in de honingraten bevindt.