Soorten | Verozo

U bent hier

Soorten

In woningen zijn er drie soorten rolluiken beschikbaar: voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en de traditionele inbouwroluiken.  Rolluiken worden vooral geplaatst rekening houdend met hun specifieke functie. Ze hebben als gemeenschappelijk voordeel een perfecte zonwering te zijn. Bovendien zorgen ze voor een goede verduistering waardoor privacy gegarandeerd wordt. Door hun goede afscherming blijft het contact met de buitenwereld klein  maar ook de daglichttoetreding  wordt hiermee gereduceerd.  Rolluiken bieden ook  thermisch comfort als extra thermische weerstand op het raam.

Garagerolluiken en rolpoorten  zijn uitermate geschikt voor zowel in woningbouw als professioneel gebruik: garages, garage-boxen, winkeletalages, magazijnen, doorgangen,...

Voor industrieel gebruik zorgen rolluiken en rolhekken  voor een efficiënte bescherming van winkeletalages en industriële gebouwen. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende vergrendelings-, beveiligings- en bedieningssystemen.

Woningen nieuwbouw en renovatie

InbouwrolluikOpbouwrolluikVoorzetrolluikGaragerolluik / Rolpoort

Inbouwrolluik

Inbouwrolluiken zijn de meest traditionele uitvoering van rolluiken. Hierbij worden de rolluiken in een uitsparing boven de deur- of raamopeningen geplaatst. Dankzij de brede waaier aan kleuren wordt een inbouwrolluik perfect afgestemd op de stijl van uw woning. De vormvaste lamellen in kunststof of aluminium zorgen voor een goede geluid- en warmte-isolatie. Inbouwrolluiken zijn vanuit esthetisch oogpunt een zeer discrete oplossing en worden bij de bouw van de woning geïntegreerd. De rolluikkasten worden in de woning voorzien van isolatie en doorgaans in hout afgedicht.

Het rolluik wordt gemonteerd achter de buitensteen, boven het raam en wordt vervolgens met een houten omkasting afgewerkt (1). Om koudebruggen te vermijden dient deze kast ook zorgvuldig te worden geïsoleerd (kunststofplaat of minerale wol afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kast) (2).

Opbouwrolluik

Opbouwrolluiken kunnen zowel bij plaatsing van nieuwe ramen bij een bestaande woning als bij nieuwbouw gemonteerd worden. Ook esthetisch oogt dit rolluik prima want het vormt één geheel met het raam. De buitenzijde van de kast in kunststof kan optioneel worden bekleed met houtnerf- folie of met een aluminium voorplaat die gelakt of geanodiseerd wordt. De geleiders kunnen in dezelfde kleur geleverd worden. De kast wordt standaard tegen warmteverlies geïsoleerd . Optioneel kan ook een geluidsisolatie voorzien worden.

De rolluikkast in kunststof (pvc) wordt op het raamkozijn gemonteerd (1) en vervolgens als geheel achter de buitensteen geplaatst (2). De zichtbare zijden van de rolluikkast worden aangepast aan het pvc- of aluminium raam en in functie hiervan afgewerkt (3). De kast wordt standaard steeds voorzien van een degelijke, voorgevormde, isolatie (4). In de woning kan het geheel verder afgewerkt worden met een passende afkasting (5).

Voorzetrolluik

Voorzetrolluiken kunnen perfect aangebracht worden op een bestaande woning en passen zich aan elke woningstijl aan. Zonder veel breek- en kapwerk integreren voorzetrolluiken zich discreet in uw gevel en bewaren zo het stijlvolle karakter of zorgen juist voor een extra accent aan uw woning. Het voorzetrolluik wordt volledig gemonteerd geleverd zodat de plaatsing snel en eenvoudig uit te voeren is. De aluminium kast is in diverse vormen en afmetingen verkrijgbaar en wordt samen met de geleiders en de onderlat van het rolluikblad duurzaam gemoffeld in een kleur naar uw keuze. Bouwknopen (of zgn koude bruggen) worden vermeden doordat de rolluikkast op de gevel wordt aangebracht. De rolluikkast kan optioneel met een extra veiligheidskit worden voorzien.

De aluminium rolluikkast wordt net boven het raam tegen de buitenmuur geplaatst. Ook de rolluikgeleiders staan tegen de buitensteen, langs de raamopening (1).

De aluminium rolluikkast wordt net voor het raamprofiel geplaatst zodat de kast deels verborgen tussen de buitenmuur hangt (1).  De geleiders worden tegen de kopzijde van de buitensteen geplaatst (2). De achterzijde van de rolluikkast komt hierbij wel gedeeltelijk voor het glas. Indien ook gelijktijdig de ramen worden vernieuwd, kan het raam bovenaan van een verbreding worden voorzien zodat de rolluikkast aan de binnenzijde niet meer zichtbaar is.

Garagerolluik / Rolpoort

Garagerolluik
Garagerolluiken zijn uitermate geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik: garages, garage-boxen, winkeletalages, magazijnen, doorgangen,... Het rolluikblad rolt op een as op waarbij het geheel afgewerkt kan worden met een rolluikkast (zoals bij een voorzetrolluik). Rolluiken die publiek toegankelijke ruimtes afsluiten, dienen te beantwoorden aan specifieke veiligheidseisen op vlak van automatisering. Raadpleeg uw specialist voor meer info.

Rolpoort
Zoals bij het garagerolluik is het poortblad opgebouwd uit rolluik lamellen. Bij het openen draait het blad echter niet op een as op maar schuift het  horizontaal onder het plafond door.

Industrieel

Industrieel rolluik Industrieel rolhek Industriele rolpoort Transparant rolluik

Industrieel rolluik

Een industrieel rolluik wordt uitgevoerd in volle plaat, geperforeerd of voorzien van doorgedrukte openingen. In het materiaal is er keuze tussen aluminium of staal.

Industrieel rolhek

Een industrieel rolhek is een opengewerkt rolluik dat gevormd wordt uit ronde aluminium staven van 9 mm zodanig geplooid dat ze samengevoegd ruitvormige openingen vormen. Deze profielen zijn onderling gescharnierd verbonden met aluminiumbeugels. Zijdelings worden ze samengehouden met aluminium eindstukken die eveneens dienen als stormhaken in de geleiders. Onderaan eindigt het rolhek met aluminium rolluiklatten.

Industriële rolpoort

Garagerolluiken zijn uitermate geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik: garages, garage-boxen, winkeletalages, magazijnen, doorgangen,... Het rolluikblad rolt op een as op waarbij het geheel afgewerkt kan worden met een rolluikkast (zoals bij een voorzetrolluik). Rolluiken die publiek toegankelijke ruimtes afsluiten, dienen te beantwoorden aan specifieke veiligheidseisen op het vlak van automatisering. Raadpleeg uw specialist voor meer info.

Transparant veiligheidsrolluik

Een transparant veiligheidsrolluik is een sterke en doorzichtige gevelafsluiting voor bedrijven, winkels en industriële toepassingen. Het biedt een maximale veiligheid en beschermt de geëtaleerde producten tegen verkleuring. Het rolluik is opgebouwd uit doorzichtige kunststof, UV- gestabiliseerde elementen en heeft een onverwoestbaar pantser. Een speciale optionele coating zorgt voor een bescherming van het rolluikblad tegen krassen en graffiti. Het rolluik is tevens bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, is inbraak werend en brandvertragend.