Digitale Map Bouw Gezond beschikbaar ! | Verozo

U bent hier

Digitale Map Bouw Gezond beschikbaar !

In opdracht van het Departement Omgeving werkte NAV aan de actualisatie van de map ‘Bouw Gezond’. Deze digitale map is een leidraad in de vorm van thematische fiches die je doorheen de aandachtspunten en aanbevelingen omtrent gezond (ver)bouwen loodst.

De eerste map ‘Bouw Gezond’ dateert van 2010 en kende al een aantal revisierondes. De opzet? Het bundelen van wetenschappelijke en praktijkgerichte informatie die architecten nodig hebben om gezond te (ver)bouwen.
Naast een actualisatie op het vlak van wetgeving, normering, voorschriften en nieuwe wetenschappelijke inzichten, heeft NAV ook de algemene structuur van de map aangepakt én enkele nieuwe onderwerpen toegevoegd. Voortaan terug te vinden onder zes hoofdthema’s: algemeen, materialen, ventilatie, comfort, water, veiligheid.  Nieuw ondermeer in het thema Comfort is de toevoeging van het het onderwerp "Zomercomfort" waar zonwering wordt toegelicht.

Lees ook het artikel over energiebewust bouwen - vier effectieve maatregelen die de fiche zomercomfort samenvat, lees hier.  

Tags