Nu de opwarming van de aarde steeds sneller gaat, moet zonwering de eerste oplossing zijn in de strijd tegen oververhitting van gebouwen. | Verozo

U bent hier

9 mrt 2022Nu de opwarming van de aarde steeds sneller gaat, moet zonwering de eerste oplossing zijn in de strijd tegen oververhitting van gebouwen.

Volgens nieuwe onderzoeksresultaten is de tijd rijp om geautomatiseerde zonwering verplicht te stellen in de Europese richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen (EPBD).
Slimme zonwering kan het energieverbruik voor airco in Europese gebouwen tegen 2050 tot 60% doen dalen. Zo kan tot 100 miljoen ton CO2-uitstoot vermeden en 285 miljard euro bespaard worden. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Guidehouse die als eerste de impact van zonwering vergelijkt met het gebruik van airconditioning in gebouwen. Volgens ES-SO, de overkoepelende organisatie van de Europese zonweringindustrie, bewijst de studie de dringende nood  aan geautomatiseerde zonwering om gebouwen klimaatbestendiger en energiezuiniger te maken. ES-SO ijvert dan ook voor een verplichting binnen de Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD).
Media in Vlaanderen  waarin het persbericht verschenen is:
VLAN :  Oververhitting van gebouwen: moeten we kiezen voor zonwering in plaats van airco ? 
SANILEC : Zonwering moet de eerste oplossing worden tegen oververhitting van gebouwen. 
BOUWKRONIEK : Studie vergelijkt impact van zonwering met gebruik van zonwering 
PROFACILITY: Zonwering helpt om CO2 uitstoot te vermijden 
INFRASTRUCTURE: Zonwering moet eerste oplossing worden tegen oververhitting van gebouwen
AANNEMER :  Zonwering moet eerste oplossing worden tegen oververhitting van gebouwen
 
Zie ook in Franstalige media in België
 
 

Tags